Energieffektivisering Stockholm

Energieffektivisering ger hållbar belysning

Genom att analysera belysningar och göra smarta investeringar kan energikostnaderna minskas och underhållskostnaderna optimeras. Vi är erfarna specialister inom energieffektivisering. Tillsammans med våra samarbetspartners kan våra kunniga experter leverera elbesparande helhetslösningar för din belysning.

Kontakta oss idag för offert eller mer information! Vi kan hjälpa dig med smart belysning och en mer energieffektiv inomhusmiljö.


kontorsbelysning stockholm energibelysning

Erfarna experter på energieffektivisering

Genom att se över belysningen i dina lokaler kan du sänka belysningskostnaderna med upp till hela 80 procent. Hur mycket det blir beror förstås på kvadratmeteryta och verksamhet. En väl genomtänkt belysning ökar även trivsel, välbefinnande och effektivitet. Den minskade värmestrålningen som kommer från LED-belysningen kan i många fall även minska behovet av kyla i lokalen.

Energieffektivisering – några smarta belysningstips

  • Använd LED-lampor. Låt oss installera eleffektiva LED-lampor som förbrukar 80 procent mindre energi. Dessutom är de mycket hållbara med en livslängd på 25 000 timmar eller mer.
  • Smidig styrning. Med timer, dimmer och rörelsedetektorer kan belysningen justeras för olika behov. Lamporna tänds inte i onödan eller lyser inte med full kapacitet när det inte behövs – en bra energieffektivisering.
  • Smart belysning. Låt oss installera intelligenta funktioner med tids- och fjärrstyrning. Ett mycket bra sätt att minska energiförbrukningen.
  • Släck lamporna när de inte behövs, exempelvis när du lämnar rummet.
  • Utnyttja naturligt ljus. Ha lamporna släckta under dagen då det naturliga ljuset gör jobbet.
  • Rengör armaturerna. En smutsig lampskärm kan faktiskt halvera ljusstyrkan vilket gör att den inte fungerar ordentligt.

Olika typer av lysrör

Här är några typer av lysrörsvarianter som förekommer på marknaden idag.

T5. Det smalaste lysröret som finns i flera olika effekter.

T8. Ett grövre lysrör som även det finns i flera effekter.

Kompaktlysrör med stiftsockel. Detta rör finns med flera olika socklar, antal stift, längder, utseende samt effekter.

Kompaktlysrör med E27-sockel. E27 är en helt vanlig glödlampssockel.

Cirkellysrör. Detta finns i två varianter med olika effekter,

Fjärilslysrör. Finns även detta i flera olika effekter,

Linestar. Finns i två modeller med flera längder och effekter.

NOT: Lysrör kommer att fasas ut i Europa, redan så tidigt som i februari 2023. Vi jobbar med att byta ut dessa. Läs mer om utfasningen av lysrör här

Vi är experter på att projektera och installera energieffektiv, smart belysning med LED-armaturer. Välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig att hitta rätt.

Vi installerar smart belysning som sparar el